Ryba w chrupkiej otulinie;)
Ryba w chrupkiej otulinie - składniki:
- biała ryba ( dorsz, mintaj, sandacz, panga ) - 400 gramów
- śmietana 18 % - 200 mililitrów
- Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
- pieprz
- czerwona cebula - 1 sztuka
- sól
- jajko - 1 sztuka
- olej słonecznikowy - 180litrów
Ryba w chrupkiej otulinie - sposób przygotowania:
- Rybę umyj, osusz i pokrój w mniejsze kawałki (np. paski szerokości 2 cm ). Dokładnie odsącz z nich wodę.
- Fix Chrupiące placki ziemniaczane przesyp do miseczki. Czerwoną cebulę pokrój w plastry i dodaj do placków wraz z jajkiem oraz dwiema szklankami wody.
- Ciasto odstaw na około 10 minut – do momentu, gdy zgęstnieje.
- Rozgrzej tłuszcz na patelni. Osuszoną rybę obtocz w cieście i układaj na patelni, po czym smaż na złoty kolor.
- Usmażone kawałki ryby układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Gotową rybę podawaj z kwaśną śmietaną.
Wyszła mi taka sobie trochę mi się rozwaliła na patelni jutro idę z mamą na zakupy kupić nową patelnię i talerze muszę kupić sobie do ryb ;)
A talerze bo znudziły mi się;P myślę nad tą:
Jest super..,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz