poniedziałek, 28 listopada 2011

Hej dziś jest strasznie zimno ale nic trzeba do szkoły,na kolacje zamierzam zrobić Zawijany boczek;d

Składniki:

1.boczek w plastrach - 10 sztuk
2.nić - 1 sztuka
3.patyki do szaszłyków - 10 sztuk
4.olej - 5 łyżek
5.Przyprawa do karkówki Knorr - 1 sztuka
Wygląda on tak:

Mmm....


1.Przepis jest banalnie prosty, ale przygotowany w ten sposób boczek smakuje rewelacyjnie!
2.Plastry (niezbyt cienkie, niezbyt grube) wkładamy do miski
3.Posypujemy przyprawą i dodajemy olej. Delikatnie mieszamy, tak by cały boczek pokrył się marynatą.
4.Plastry ciasno nawijamy na patyki. Jeśli nie chcą się trzymać, można związać boczek nitką, którą usuwamy przed grillowaniem. Odstawiamy na jakiś czas (minimalnie na godzinę, choć im dłużej tym lepiej) do lodówki.
5.Boczek na patykach układamy na rozgrzanym grillu i opiekamy do zarumienienia.

Tak wygląda przyprawa do karkówki:



Karkówka cieszy się w Polsce dużą popularnością i ma liczne grono zwolenników. Jednak jej właściwe doprawianie wcale nie jest łatwe. Dlatego wszystkim miłośnikom tego dania polecamy przyprawę do karkówki Knorr, która nie tylko doskonale podkreśla smak tego wyjątkowego mięsa, ale również ułatwia jego przygotowanie.


SMACZNEGO:)

1 komentarz:

  1. Zrobiłam i smakuje wyśmienicie .
    Ja lubię czasami gotować ; DD

    OdpowiedzUsuń